Verse mosselen bewaren & mosselen invriezen

Mosselen bewaren voor een korte tijd of lange tijd.

Hoe mosselen bewaren


Verse mosselen bewaren kan je niet voor lange tijd. Liefst niet langer dan een dag (max 3 dagen) en dit doe je dan in je koelkast bij een temperatuur van maximaal 7 graden. Er wordt vaak ook gezegd dat je ze kan bewaren in een kom met water. Zie dan wel dat dit zout water is en niet zoet water! In dat laatste zullen de mosselen het niet lang volhouden. Echter raden we dit af. Het is niet praktisch en niet iedereen is er over te spreken. Gewoon 1 tot maximum 3 dagen in je koelkast bewaren als het verse mosselen zijn.


Mosselen invriezen


Wil je mosselen voor langere tijd bewaren dan zal je ze moeten invriezen. Maar verse mosselen mag je niet invriezen. Je moet ze eerst koken en pas daarna invriezen. Later kan je dit dan opwarmen met de microgolf en smullen maar. :) Je kan gekookte mosselen zo tot een 3 maand houden.

Je ziet dit trouwens vaak in de supermarkt. Mosselen die voorgekookt en diepgevroren zijn worden er in zakken verkocht. O.a. Aldi mosselen, Carrefour Mosselen, Colruyt Mosselen & mosselen uit de Makro vind je op deze manier terug in jouw supermarkt.

Hopelijk weet je nu meer over hoe je mosselen moet bewaren voor korte termijn of lange termijn (mosselen invriezen).

2 opmerkingen: