Gegratineerde mosselen

Mosselen gegratineerd

Je kan mosselen koken, mosselen bakken, mosselen paneren en mosselen gratineren. En waarschijnlijk nog veel meer. Iedereen weet wel wat een Gratin Dauphinois is veronderstel ik. Dat is wat we dus hier willen bekomen maar dan met mosseltjes die gegratineerd worden i.p.v. aardappelschijfjes.



Ingrediënten voor het gratineren van mosselen


  • 1 kilogram mosselen (voor 4 personen)
  • Selder
  • Ui
  • Prei
  • Boter
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Peterselie
  • Vers geraspte parmezaan (of andere kaas geschikt voor te gratineren)
  • Broodkruim 


Bereidingswijze gegratineerde mosselen


Eerst zorgen we er voor dat we de mosselen kuisen. Daarna moeten we de mosselen zien open te krijgen. Doe ze in een pot met water en kook de mosselen gedurende 5 à 6 minuten. Normaal zouden alle mosselschelpen open moeten zijn nu. Giet het water af in de pompbak.
Neem de schelpen uit de kom en haal de bovenschelp er af.

We nemen olijfolie, knoflook, peterselie, prei, selder, parmezaankaas, boter en broodkruim en mixen dit tot een mooi groen geheel. Smeer dit mengsel over de open kant van de mossel. Doe er gerust een dikke laag op!

Om mosselen gratineren verwarm de oven voor op 200°C. Eens deze op temperatuur is zet je deze mossels in de oven (grill) en als je dat wenst kan er nog wat extra broodkruim of parmezaanschilfers op doen. Na 4 à 5 minuten kan je jouw gegratineerde mossels terug uit de oven halen.

Deze gegratineerde mosselen zijn ook uitermate geschikt als voorgerechtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten