Mosselen met pasta
Kies je pasta eerst!
Mosselen met pasta is een ware delicatesse. Qua pasta kan je kiezen uit de talloze soorten die de Italiaanse keuken biedt. Echter meestal wordt als bij mosselen spaghetti of tagliatelli gebruikt
Ingrediënten voor mosselen met pasta te bereiden
- 300 gram pasta per persoon (spaghetti, tagliatelli,...)
- 1 kilogram verse mosselen per persoon
- 4 kleine tomaten
- 1 ajuin
- 2 lepels gemalen parmezaankaas
- 2 lepels olijfolie
- 1 lepel Provençaalse kruiden en 1 lepel versneden eterselie
- 2 knoflookteentjes
- Peper en zout
Hoe bereiden we mosselen met pasta
We beginnen eerst met onze groentjes klaar te maken. Zo pellen onze teentjes knoflook en hakken dit nadien fijn. Vervolgens nemen we onze ajuin en versnipperen deze met de hand of een keukentoestel. Daarna nemen we de tomaten, we pellen deze en snijden deze ook in kleine blokjes een vierkante centimeter. De peterselie versnijden we ook.
Nu moeten we eerst de mosselen schoonmaken.
Nu gebruiken we de olijfolie in een kom om de ajuin en de tomaten te stoeven, vervolgens doen we er wij en de rest van de groenten bij en ook nog de kruiden en peper om dit op smaak te brengen. In deze stap doen we ook de mosselen er bij.
We dekken nu de pot af en laten de mosselen koken tot ze open gaan. Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan. Giet de mosselen af en vermeng dit met nog wat olie.
Neem nu de borden en doe de mosselen er in met de groenten en doe er ook wat kookvocht bij. Doe er nog wat parmezaan en peterselie over. En nu is jouw pasta met mosselen klaar om opgediend te worden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten