Hoe waar en wanneer mosselen eten

Hoe eten we mosselen

Bij het merendeel van ons eten gebruiken we ons bestek (ook wel couverts genaamd), met andere woorden mes en vork dus, maar bij deze weekdieren hoeft dit niet.

Veel hangt er van af hoe de mosselen geserveerd worden. Krijg je een bord met daarin mosselen zonder schelp dan ga je natuurlijk mes en vork gebruiken.
Als je echter een kom mosselen met schelpen krijgt dan krijg je normaal gezien wel een vork en een lepel. De vork dient dan om de mossel uit de schelp te halen en de lepel die gebruik je dan voor de saus en de mosselen uit de bodem van de pot te vissen.

Maar er is nog een mosseletiquette: Je kan natuurlijk ook een lege mosselschelp gebruiken om daarmee andere mosselen uit hun schelp te halen en dit zo op te eten. Hier zie je hoe dit moet:



Waar kan je mosselen eten

Waar je wilt! Mosselen komen vooral uit Zeeland (Zeeuwse mosselen) en deze worden voornamelijk naar België geëxporteerd. Er zijn genoeg mosselrestaurants in België of je kan ook in meerdere supermarkten zoals een Aldi, Colruyt of Carrefour terecht om daar mosselen te kopen en dit zelf te bereiden.

Wanneer eet je het best mosselen

Wanneer je het best mosselen kan eten is een mix tussen kwaliteit en prijs. Maar je kan verse mosselen enkel in het mosselenseizoen eten en in het begin van het seizoen zijn deze mosselen nog klein. Het beste moment om mosselen te eten is in de maand september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten