Mosselen natuur klaarmaken

Mosselen natuur

Wat is mosselen natuur


Mosselen natuur wil zeggen dat men ze in water kookt en dat men de mosselen met groenten serveert die mee gekookt zijn tijdens het proces. Men kookt ze dus niet in een andere vloeistof zoals bier, witte wijn of room.




Ingrediƫnten & benodigdheden voor mosselen natuur


  • Een pot (idealiter een mosselpan of mosselpot met hoog deksel)
  • 1 kg verse mosselen
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • Peterselie
  • 1 laurierblad
  • Peper en zout


Hoe mosselen natuur klaarmaken


Neem de mosselpot en zet die op het vuur zodanig dat deze goed warm wordt.

Versnijd de selder, peterselie en ui en leg deze mosselgroenten even opzij. Vul de warme mosselpot nu met de mosselen. Vul deze voor de helft Ć  2/3 met de verse mosselen. Niet meer aangezien de mosselen bij het koken open zullen gaan waardoor deze meer plaats zullen innemen. Hou hier dus rekening mee bij het vullen van de pot!
Leg de versneden mosselgroenten nu direct bovenop de mosselen. Kruid daarna af met peper en zout en je kan er nog een laurierblaadje bijdoen voor de smaak van de mosselen natuur op punt te stellen.

Voor mosselen natuur doe je hier nu een scheutje water bij terwijl deze mosselen al aan het koken zijn.
Laat ze garen op dit stevig vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Schud regelmatig met de mosselpot zodanig dat deze goed verdeeld worden en evenveel hitte krijgen. Als de mosselen open zijn weet je dat ze gaar zijn.

Zolang de mosselen nog toe zijn moet je dus nog verder koken.

En nu kan je lekker smullen van jouw zelf bereide mosselen natuur.

2 opmerkingen: