Hoe mosselen klaarmaken & bereiden

Mosselen groenten

Zorg er voor dat je alle ingrediënten in huis hebt. Bij mosselen horen groentjes en dit hangt er wat van af wat voor mosselgerecht je gaat klaarmaken. Typische mosselgroenten zijn ajuin, selder en peterselie. Maar er kunnen ook nog andere groenten bij je mosselen zoals tomaten. Jij kiest!



Hoeveelheid mosselen per persoon

Een veelgestelde vraag is "Hoeveel mosselen per persoon?" Wel bekijk het zo: in een mosselen zit typisch ongeveer 25 à 30% aan vlees. Dus voor 1 kilo mosselen heb je 250 à 300 gram vlees. Tenzij voor grote eters moet een kilo mosselen dus volstaan.


Mosselen wegdoen en kuisen

Ontdoe je eerst van mosselen waarbij de schelp gebroken is en spoel jouw mosselen eerst zodanig dat je geen zand eet! Bij veel Zeeuwse mosselen uit de hangcultuur is het zand al verwijderd tijdens dit hangen. De mosselen hebben zich op deze manier al kunnen spoelen. Maar voor de zekerheid maak je best toch steeds jouw mosselen schoon.


Bereiding van mosselen

Na het schoonmaken en nu we onze groenten hebben kunnen we beginnen met het maken van het gerecht.
Je kan mosselen op meerdere manier bereiden en hieronder vind je hoe:

Mosselen natuur
Mosselen met look
Mosselen met bier
Mosselen met friet
Mosselen in witte wijn
Gekookte mosselen
Mosselen met room

En hopelijk kan je met bovenstaande links verder voor het klaarmaken en de bereiding van jouw mosselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten