Hoe mosselen wassen en kuisen
Als je lekkere mosselen wil serveren moet je natuurlijk er voor zorgen dat ze gekuist zijn en dat het gezonde mosselen zijn. Kuis je mosselen dus en spoel ze af alvorens je begint met mosselen te bereiden.
Slechte mosselen wegsmijten
Kijk eerst of de mosselen die je hebt allemaal in orde zijn. Mosselen moeten goed toe zijn. Als je ze kan opentrekken dan heb je geen verse mosselen. Gooi deze dus weg! Ook mosselen waarbij de schelp kapot is (gebarsten) gooi je weg.
Ok dan hebben we nu de goede mossels overgehouden en nu kunnen we beginnen met het mosselen wassen.
Mosselen kuisen

Je kan deze mosselbaard verwijderen door deze er uit te snijden of door deze los te trekken. Bij deze laatste methode kan je wel de mossel doden. Je moet deze lostrekken langs de kant waar de mosselschelpen zich scharnieren. (dit is de minst gebogen kant)
Mosselen wassen
Mosselen die je koopt moet je steeds nog kuisen en wassen. Er is wel een verschil: Je hebt gekweekte mosselen en wilde mosselen. Gekweekte mosselen worden doorgaans nog een tijdje in een watertank bewaard alvorens deze ingepakt en verkocht worden. Gedurende deze tijd in deze mosseltank zuiveren de mosselen hunzelf en hierdoor wordt het zand en de vuiligheid voor een groot gedeelte al verwijderd.

Nadat de mosselen gekuist en gewassen zijn kunnen we nu beginnen met het bereiden van de mosselen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten